Ла Ліга. 22-й тур

Барселона – Вільяреал – 3:5

Голи: Гюндоган, 60, Педрі, 68, Байї (аг.), 72 – Ромеро, 41, Ахомаш, 54, Гедеш, 84, Серлот, 90+9, Моралес, 90+11

Барселона була за крок від шокуючого спасіння завдяки неймовірному камбеку, проте на останніх секундах помилки захисників подарували перемогу Вільяреалу.

Перша половина гри пройшла на користь Вільяреала. Найбільше виділявся їхній багаторічний бомбардир Жерар Морено. Його гол на 12 хвилині скасував ВАР, проте іспанець не зупинився і забив вдруге під завісу першого тайму.

В перерві в складі Барселони відбулись зміни: з'явились на полі Педрі та Канселу. Через декілька хвилин після виходу португалець припустився жахливої помилки, якою скористався вихованець "блаугранас" Ахомаш. 19-річний гравець не святкував взяття воріт, адже покинув каталонців влітку минулого року.

На 60 хвилині гри розпочалося повернення Барселони. Спочатку відзначився Ілкай Гюндоган. Через вісім хвилин перший гол після травми забив Педрі, який потужно поцілив у ближній кут воріт суперників. Через декілька миттєвостей захисник "жовтої субмарини" зрізав м'яч у власні ворота та зіпсував всі зусилля своєї команди.

Проте на цьому гольова феєрія не закінчилась. Вільяреал все ж знайшов сили повернутися в гру. Ідеально зіграв у завершенні новачок команди Гонсалу Гедеш, для якого забитий гол став дебютним у футболці команди.

Коли, здавалось, команди були готові поділити очки, захисники Барселони припустились низки жахливих помилок на останніх хвилинах, які призвели до двох пропущених м'ячів від Серлота та Моралеса.

У підсумку "блаугранас" посідають третю сходинку в турнірній таблиці Ла Ліги. До мадридського Реала, який йде в лідерах – 10 очок. Вільяреал в свою чергу посідає 14 позицію, маючи в активі 23 бали.

Додамо, що 21 лютого Барселона зіграє перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів з Наполі.