Кубок Іспанії, чвертьфінал

Атлетік – Барселона – 4:2 у додатковий час

Голи: Гурусета, 1, Сансет, 49, І. Вільямс, 105+1, Н. Вільямс, 120+1 – Лєвандовскі, 26, Ямал, 32

Реал вилетів з Кубка Іспанії, але жеребкування вивело Барселону на менш пафосне Класіко. Атлетік також входить у трійку титанів, які ніколи не покидали елітний дивізіон Іспанії. Ще одна цікавинка зустрічі – персона Ернесто Вальверде, який приймав колишню команду.

Баски під шалену підтримку Нуево Сан-Мамеса підтвердили серйозність намірів вже на 37-й секунді. Ямал обрізався на своїй половині і подарував атаку Атлетіку, яку після кількох рикошетів завершив Гурусета.

Додатковою проблемою Барси стала травма Бальде, якого довелося міняти на 17-річного Ектора Форта. Втім, команда Хаві оговталась і в середині тайму все перевернула на свою користь. Перший гол каталонців також був курйозним. Досвідчений Берчіче у паніці наосліп виносив м'яч і влучив у ногу Лєвандовскі, від якої круглий залетів у сітку.

За 6 хвилин реабілітувався Ямал. Перлина Барси накрутив кількох суперників і лівою більярдно пробив у ближній кут. Свого часу такі голи пачками клав Мессі.

"Кулес" втримали перевагу до перерви, але знову провалили старт тайму. Захисники гостей загубили в серці карного майданчика Сансета, який замкнув чудову подачу Ніко Вільямса – 2:2.

Хаотична друга половина мала завершитися ще одним голом Ямала і виходом Барси у півфінал. Під завісу основного часу 16-річний вінгер обікрав захисника Атлетіка, обіграв кіпера, але примудрився вліпити над порожніми воротами. Суперникам довелося бігати зайві півгодини.

Перший екстратайм минав без моментів до єдиної компенсованої хвилини. Визначною виявилася дуель "джокерів". Унаї Гомес "переїхав" Серхі Роберто і розігнав атаку, яка призвела до гола Іньякі Вільямса. Недарма лідер Атлетіка стрімголов летів назад після ганебного вильоту Гани з КАН.

Барселона не мала сил на фінальний штурм і була змушена прощатися з Кубком Іспанії. Більше того, Ніко Вільямс добив команду Хаві на останніх секундах. 24 січня стало "чорним днем" для каталонського футболу, адже кількома годинами раніше Жирона сенсаційно вилетіла від Мальорки. Натомість баски тріумфують – Атлетік склав компанію Сосьєдаду, який вибив Сельту. Атлетіко і Севілья 25 січня визначать останнього півфіналіста Кубка Іспанії.