"Наше завдання ускладнюється – бути конкурентними і відстоювати інтереси України. Асоціації в таких країнах, як Велика Британія, Іспанія, Італія, Німеччина мають два фокуси. Перше – вигравати турніри. Друге – використовувати футбол для розв'язання соціальних проблем та викликів. Якщо ми хочемо розвиватися як вони, то нам потрібно закрити базові проблеми, розв'язати базові питання.

Давайте тепер подивимось на український контекст. Ми живемо у найскладніший час в історії України, коли вирішується не тільки майбутнє футболу, а й всієї країни. Головне завдання – зрозуміти, як футболу не тільки виживати, а й розвиватися. Війна прямо впливає на футбол, ми маємо стагнацію. Низький рівень чемпіонату, неможливість запрошувати потужних іноземних футболістів, ускладнені міжнародні перспективи, відтік талановитих дітей. Тут я хочу сказати, що є країна з успішним подоланням такого виклику – це Хорватія, яка зіткнулася з масовим виїздом дітей у 90-х, коли у них почалася війна.

Можу сказати, що я розмовляв зі своїм другом Звоніміром Бобаном, який мав відношення до створення цієї програми. І він готовий нам допомагати", – цитує Шевченка Tribuna.