КАН-2023, груповий раунд, 3 тур

Гвінея – Сенегал – 0:2

Голи: Сек, 61, Ндіає, 90

Гамбія – Камерун – 2:3

Голи: Джаллоу, 72, Коллі, 85 – Токо Екамбі, 56, Гомес, 88 (аг), Ву, 90+1

Ангола – Буркіна-Фасо – 2:0

Голи: Мабулулу, 36, Зіні, 90+2

Мавританія – Алжир – 1:0

Голи: Деллахі, 37

Група С

Сенегал ідеально впорався із завданням та з максимальною кількістю очок пробився в 1/8 фіналу змагань. В останньому турі чинні чемпіони Африки без проблем обіграли Гвінею і з одним пропущеним м'ячем виграли групу. Гвінея фінішувала третьою в групі та вийшла в плей-офф, де зіграє проти однієї з сенсацій турніру – Екваторіальною Гвінеєю.

Матч за участі Гамбії та Камеруну став одним з найфеєричнішим на Кубку – 5 голів, божевільна розв'язка на останніх хвилинах та навіть гол рукою. Камерун зумів першим відкрити рахунок, проте на 85 хвилині вже мінімально поступався. На допомогу прийшов автогол Гомеса, а через декілька миттєвостей Ву вивів номінальних гостей вперед. Вражаючий камбек камерунців міг зіпсувати гол Гамбії, однак Санне відправив м'яч у сітку за допомогою руки, і ВАР скасував взяття.

У підсумку Камерун з надзусиллями пробився в наступний раунд, де зіграє зі збірною Нігерії.

Група D

Ангола впевнено обіграла збірну Буркіна-Фасо завдяки голам Мабулулу та Зіні і сенсаційно вийшла в 1/8 фіналу з першого місця в групі.

Несподіваною ганьбою закінчив виступи на турнірі Алжир. В останньому поєдинку один з фаворитів на перемогу в Кубку поступився в дербі Мавританії та посів жалюгідне останнє місце в групі, жодного разу не вигравши.

Мавританія натомість фінішує на третій позиції і вперше в історії проходить в наступний етап Кубка Африки.