Товариський матч

Шахтар – Пюнік – 2:0

Гол: Зубков, 14, Цуканов, 82

Шахтар, 1 тайм: Різник – Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля – Степаненко – Кевін, Судаков, Бондаренко, Зубков – Сікан.

Шахтар, 2 тайм: Рудько – Педрінью, Ракицький, Лемкін (Лацабідзе, 72), Гочолеішвілі – Назарина – Невертон, Егіналду, Криськів, Очеретько (Цуканов, 72) – Швед.

Пюнік: Бучнєв – Жуніньйо, Братков, Вакуленко, Кочук, Давідян – Гонсалвес, Дашян, Сантос – Отубанджо, Юричич.

Запасні: Асатрян, Авагян, Браво, Карабальйо, Григорян, Гендрікс, Коваленко, Малакян, Мікаелян, Саргсян, Оганесян, Удо.

Напередодні у "гірників" зірвався спаринг проти болгарського Лудогорця через погодні умови. Тож перший матч у новому році донеччани провели проти Пюніка під керівництвом Єгіше Мелікяна, який був гравцем і тренером низки українських клубів – Металург, Сталь та ФК Львів. За лідера чемпіонату Вірменії також виступають наші легіонери Сергій Вакуленко і Антон Братков.

У стартовий склад Шахтаря потрапив 15-мільйонний новачок Кевін. У запасі несподівано опинився Лацабідзе, про трансфер якого клуб ще навіть не оголосив.

Бразильському вінгеру вистачило 14 хвилин, аби відзначитися результативною дією за "гірників". Кевін класно прорвався лівим краєм штрафного і асистував Зубкову. Сікан міг подвоювати рахунок за кілька миттєвостей ударом під поперечку – голкіпер Пюніка оформив сейв.

По перерві Маріно Пушіч повністю змінив склад команди, який успішно заколисував вірмен. На 72-й хвилині на поле вийшли Лацабідзе і Цуканов. Останній невдовзі поставив крапку в матчі, скориставшись помилкою кіпера – 2:0.