Поєдинок на Монтіліві розпочався з натиску від нервіонців. На 10-й хвилині Севілья прорвала лівий фланг зусиллями Окампоса, Сусо та Педроси, який перекинув м'яч у штрафний на Ромеро. Останній випередив Блінда й забив під стійку воріт Гассаніги.

Зірковий час гостей Монтіліві миттєво перетворився на жахіття. Савіо протягнув м'яч лівим флангом і з лицьової навісив під удар Довбику на дальню стійку. Українець виграв повітряну дуель у Баде і зрівняв рахунок. На цьому 19-річний бразильський вінгер не зупинився й вже у наступній атаці розіграв комбінацію з Порту і Довбиком, яка завершилась другим голом українця.

Ще мить – Артем обіграв Серхіо Рамоса й оформив хет-трик протягом 6 хвилин. Нападник каталонців лідирує у бомбардирських перегонах Прімери на пару із зірковим новачком Реала Джудом Беллінгемом – в обох по 14 голів.

Віктор Циганков, який лише нещодавно повернувся на поле після відновлення від травми також не дрімав у першій половині, проте свій момент у першому таймі змарнував. По перерві український вінгер вийшов з тіні Савіо та Довбика, забивши 4-й м'яч у ворота Севільї. На 66-й хвилині Циганков пішов на заміну, отримавши 7.4 бала від порталу Sofascore.

Довбик і Савіо провели на полі 73 хвилини. Артем отримав 9.2 бала від статистів, ставши найкращим гравцем матчу. Бразилець став другим найкращим футболістом з оцінкою 7.9. До фінального свистка долучитися до побиття гостей встиг жива легенда Жирони та незмінний лідер Стуані – 5:1.

Жирона набрала 52 очки та принаймні ненадовго повернулася на першу сходинку турнірної таблиці. В активі Реала 51 пункт і матч в запасі. Севілья опинилась на межі прірви – 17 місце, 16 балів. Від зони вильоту нервіонців відділяє 1 очко.