Бундесліга. 18-й тур

РБ Лейпциг – Байєр – 2:3

Голи: Сімонс, 7, Опенда, 56 – Телла, 47, Та, 63, Інкап'є, 90+1

Центральний матч туру закінчився неймовірною перемогою Байєра на останніх хвилинах. РБ Лейпциг залишився ні з чим, хоч і двічі виходив вперед.

Поєдинок був надзвичайно важливим та принциповим для обох команд. Байєр не збирався втрачати очки у боротьбі за потенційне чемпіонство, а РБ Лейпциг понад усе прагнув покращити турнірне становище і закріпитися в зоні Ліги чемпіонів.

Старт матчу був за господарями. "Червоні-бики" шокували суперника вже на 7-й хвилині – Хаві Сімонс майстерним розворотом пошив у дурні захисників та голкіпера Байєра і відправив м'яч у кут воріт.

Наставник Байєра Хабі Алонсо зумів правильно налаштувати своїх гравців у перерві, і ті вже на 47-й хвилині організували забитий м'яч. Ідеальний простріл від Грімальдо замкнув Телла, який у першому таймі замінив травмованого Фрімпонга.

Гості отримали заряд мотивації завдяки голу і намагалися швидко подвоїти перевагу, заробивши черговий кутовий. Однак занадто поспішали і помилися під час його розіграшу. Сімонс перехопив м'яч біля власного штрафного майданчика і віддав його партнерам, які за дві передачі в разючій контратаці розірвали захист опонентів і вийшли вперед завдяки влучному удару Опенда.

Відповідь "фармацевтів" не змусила довго чекати: через 7 хвилин після пропущеного м'яча центральний захисник Та замкнув подачу з кутового і відновив паритет.

На останніх хвилинах підопічні Алонсо знову отримали шанс на стандарт, який приніс їм черговий божевільний камбек в сезоні. Інкап'є першим вискочив у воротарському майданчику господарів і розстріляв ворота.

У підсумку Байєр продовжив шалену серію без поразок, яка складається вже з 18 матчів. Леверкузенці очолюють турнірну таблицю, маючи в активі 48 очок. РБ Лейпциг йде четвертим з 33 заліковими балами.