АПЛ. 21-й тур

Арсенал – Крістал Пелас – 5:0

Голи: Габріел, 11, Хендерсон, 37 (а), Троссар, 59, Мартінеллі, 90+4, 90+5

Олександр Зінченко після двох пропущених через травму ігор нарешті повернувся в основний склад "канонірів". Команда українця вийшла вперед вже у дебюті зустрічі.

Деклан Райс навісив з кутового, а Габріел ефектно виграв верхову боротьбу і головою вгатив м'яч у сітку.

Ще до перерви підопічні Мікеля Артети наростили перевагу. Букайо Сака подав з кутового, а Хендерсон на дальній стійці зрізав м'яч у власні ворота. У другому таймі Арсенал продовжив побиття Крістал Пелас. Після майстерного вкидання Райї Жезус протягнув м'яч до штрафного і покотив на Троссара. Леандро зупинився, скинув снаряд під праву ногу і переправив його в сітку.

А вже у компенсований час Габріел Мартінеллі довів рахунок до катастрофічного для гостей. За одну хвилину він зумів оформити дубль і поставив масну крапку – 5:0.

Зінченко відіграв весь поєдинок. Український легіонер віддав 70 з 79 точних пасів (89%), виграв 7 єдиноборств, але 10 разів втратив володіння м'ячем. Від статистичного порталу Sofa Score отримав оцінку 8 балів – один з найвищих показників у команді.

Після трьох поспіль поразок лондонці нарешті здобувають видовищну перемогу. Таким чином "каноніри" дещо реабілітувалися перед своїми вболівальниками за виліт з Кубка Англії від Ліверпуля. Арсенал піднявся на третю сходинку АПЛ. Від мерсисайдців, які лідирують, він відстає на 2 очки. Натомість Крістал Пелас плентається внизу турнірної таблиці – 14-е місце, 21 заліковий бал.

Нагадаємо, Арсенал також є учасником плей-офф Ліги чемпіонів. 21 лютого "каноніри" зіграють з Порту в першому матчі 1/8 фіналу найпрестижнішого єврокубка.