КАН-2023, 2 тур

Група А

Екваторіальна Гвінея – Гвінея-Бісау – 4:2

Голи: Нсуе, 21, 51, 61, Міранда, 46 – Ороско, 37 (авт), Зе Турбо, 90+3

Кот-д'Івуар – Нігерія – 0:1

Гол: Троост-Еконг, 55 (пен)

Група В

Єгипет – Гана – 2:2

Голи: Мармуш, 69, Мостафа, 74 – Кудус 45+3, 71

Екваторіальна Гвінея впевнено переграла Гвінею-Бісау завдяки феєрії нападника Нсуе. Еміліо став першим гравцем, який оформив хет-трик на цьому Кубку Африки. Варто відзначити і гол Міранди, адже йому асистував воротар – той виконував удар від воріт. У підсумку Екваторіальна Гвінея набрала 4 бали і зберігає шанси на плей-офф. А от Гвінея-Бісау ще не заробила жодного балу.

У іншому матчі зійшлися Кот-д'Івуар і Нігерія. Ще у першому таймі гості створили вдосталь моментів – найактивнішим став зірка Наполі Осімхен. До слова, сьогодні неаполітанці без Осімхена вийшли у фінал Суперкубка Італії, здолавши Фіорентину.

На старті другого тайму зірковий форвард упав у штрафному, отримавши удар по нозі від Діоманда. Арбітр після перегляду VAR призначив пенальті, який успішно виконав Троост-Еконг. Відігратися "слонам" так і не вдалося, тож Нігерія здобула 4 очки, піднявшись на друге місце. Кот-д'Івуар має в активі 3 бали.

У групі В Єгипет розписав нічию з Ганою. Ще в першому таймі господарі залишилися без свого лідера Салаха. Зірка Ліверпуля в компенсований час отримав травму.

Схоже, що єгиптяни не впоралися з втратою зіркового нападника, тож одразу ж після заміни Салаха пропустили. Відзначився Кудус з меж карного майданчика.

По перерві підопічні Руя Віторії таки забили – гол скасували через офсайд. Зате під завісу поєдинку команди влаштували справжню гольову перестрілку. На 69-й хвилині Мармуш скористався помилкою суперників і відновив паритет. Святкувати довелося не довго, адже за декілька хвилин відзначився Одой. Ще за декілька миттєвостей Трезеге зробив рахунок 2:2.

У підсумку Єгипет опинився на другому місці групи (2 бали), а от Гана розташувалася на останньому (1).