На шляху до 1/8 фіналу турніру команда із Саламанки створила диво, здолавши хіхонський Спортінг (2:0) та Вільяреал (2:1). На дуель з пораненою Барселоною фани особливих надій не плекали. Тим паче каталонцям конче потрібно було реабілітуватися за фіаско у фіналі Суперкубка проти Реала (1:4). Команда із третього за силою дивізіону Іспанії якнайкраще підходила на роль жертви для гольового побиття.

Хаві виставив проти суперника не найсильніший стартовий склад, включно із Марком Гіу в атакувальній лінії та Ромеу в півзахисті – обидва провели горезвісний матч з Луніним і Ко на лаві для запасних. Роберт Лєвандовскі у старт не потрапив.

Початок поєдинку видався провальним для "кулес". На першій хвилині Саламанка за знайомою тактикою мадридців спіймала "блаугранас" на помилці й розігнала контратаку, яку ударом завершував Лосада. М'яч пролетів повз ворота. Гості відповіли на зухвалість тотальним контролем м'яча й власними моментами. Найгостріший був у Гіу – форвард акробатично замкнув простріл впритул до воріт. Кіпер врятував господарів.

Вже за мить Саламанка шокувала каталонців, відкривши рахунок зусиллями Гомеса. Барселона кинулась відіграватись й таки зрівняла рахунок зусиллями Торреса. На перерву команди пішли з нічиєю на табло.

У другій половині обидві команди вдалися до замін. У каталонців Кубарсі замінив Крістенсена, Гіу поступився місцем на полі Лєвандовскі, Феліш – Гюндогану, Лопес – Педрі. Врешті, господарі зламалися під натиском свіжих сил гостей. Спершу Кунде дальнім пострілом вивів "блаугранас" вперед, а за 4 хвилини ще один захисник Бальде пробив "поміж вух" кіперу Саламанки у ближній верхній кут. Андердог ще знайшов сили на фінальну навалу – Пенья на 90-й видав два сейви після ударів Гомеса і Славі.

Барселона вперше за 36 років виграла п'ять поспіль гостьових матчів у Кубку Іспанії і проходить у чвертьфінал Копа дель Рей!