Суперкубок Іспанії-2024, фінал

Реал – Барселона – 4:1

Голи: Вінісіус, 7, 10, 39 (пен.), Родріго, 64 – Лєвандовскі, 33

Вилучення: Араухо, 71 (Б)

Карло Анчелотті повернув Андрія Луніна до основи. Для українця це було друге Класіко і другий фінал за Реал у кар'єрі після клубного ЧС-2023. Обидва попередні досвіди були успішними.

Вже в дебюті зустрічі Лунін набрався впевненості, вигравши ближній бій у Феррана. Потім пішли 3 хвилини тотальної домінації Реала, які фактично вирішили долю зустрічі. Вінісіус відкрив рахунок, скориставшись позиційною помилкою Кунде і тонким пасом Беллінгема. Згодом Родріго двічі вивалювався на гектари простору. Якщо першу спробу він запоров ударом в руки Пеньї, то з другої викотив зручну передачу Вінісіусу – дубль.

Реал відійшов на свою половину і дозволив Барсі створити моменти. Удар Феррана прийняла на себе поперечка, а з добиванням Лєвандовскі ефектно впорався Лунін. Втім, на 33-й хвилині поляк таки пробив Андрія. Після затяжної атаки м'яч зручно приземлився на ногу Роберту, і той з напівкола потужно вліпив низом – 2:1.

Команда Анчелотті повернула собі комфортну перевагу ще до перерви. Араухо у карному майданчику потягнув Вінісіуса за плече – жовта картка і пенальті! Бразилець з "позначки" впевнено оформив хет-трик. До цього в історії Класіко було лише 4 хет-трики за перший тайм. Востаннє таке вдавалося Івану Саморано в далекому 1995-му, коли до народження Вінісіуса залишалося ще 5 років.

Хаві у перерві явно не зміг надихнути підопічних на камбек. Реал впевнено контролював м'яч і довів справу до розгрому. Кунде зупинив простріл Вінісіуса для Родріго – 4:1. За 7 хвилин Араухо у відчаї вдарив по ногах Віні, заробивши другу жовту. Зазвичай уругваєць був чудовою протидією зірці Реала, проте сьогодні пережив один з найгірших вечорів у кар'єрі.

Лунін намагався не відставати від партнерів і неймовірним чином парирував постріл Феліша з кількох метрів. Андрій виграв 7 трофей у складі "вершкових" та вкотре додав аргументів у конкуренції з Кепою. Реал може трішки посвяткувати, а вже 18 січня новий суперматч – дербі з Атлетіко в Кубку.