Чемпіонат Португалії. 16-й тур

Бенфіка – Ріу Аве – 4:1

Голи: Ді Марія, 29, Антоніо Сілва, 61, Маркос Леонардо, 80, Жоау Маріу, 90+1 – Гуга, 9

Вилучення: Адерлан (Ріу Аве), 56

Український голкіпер Анатолій Трубін не зміг зберегти ворота "сухими" та пропустив вперше за три матчі в чемпіонаті Португалії. Востаннє воротар виймав м'яч із сітки ще 8 грудня в поєдинку проти Фаренсе (1:1). Проте це не завадило "орлам" записати в актив три залікові бали.

Для господарів гра розпочалася із провальних оборонних дій, які призвели до пропущеного м'яча. На 9 хвилині три захисники Бенфіки дозволили опоненту прийняти м'яч в штрафному майданчику та спокійно розстріляти Трубіна – без шансів для кіпера.

Однак відповідь не забарилася – в екваторі першого тайму чемпіон світу Анхель Ді Марія отримав передачу від партнера і в один дотик чарівно закрутив м'яч у дев'ятку воріт.

На 58 хвилині матчу гравець гостей подарував шанс Бенфіці, отримавши другу жовту картку. "Орли" скористались можливістю сповна. Вже через три хвилини Антоніо Сілва вивів свою команду вперед.

Наприкінці матчу першим голом у футболці столичної команди відзначився зимовий новачок, бразилець Маркос Леонардо, який поповнив ряди португальців за 18 мільйонів євро.

На останніх хвилинах Жоау Маріу добив суперника, довівши рахунок до розгромного.

У підсумку Бенфіка йде другою в турнірній таблиці, відстаючи від першої сходинки на один бал. Ріу Аве перебуває в зоні вильоту та посідає 16-те місце.