Італія. Серія А. 20-й тур

Кальярі – Болонья – 2:1

Голи: Петанья, 32, Калафйорі, 69 (аг.) – Орсоліні, 24

Фіорентина – Удінезе – 2:2

Голи: Бельтран, 56, Нзола, 87 – Ловріч, 10, Товін, 73

Напередодні матчів 20-го туру чемпіонату Італії Фіорентина і Болонья подарували глядачам напружене протистояння у чвертьфіналі Кубка Італії, яке дійшло до серії післяматчевих пенальті. У футбольній лотереї фартовішими виявились "фіалки" (5:4), які й здобули путівку до 1/2 фіналу. Суперники скористалися не найкращою формою своїх опонентів, аби відібрати у них очки в Серії А.

Болонья несподівано поступилася Кальярі в гостях. "Темна конячка" чемпіонату Італії вирвалась уперед на 24-й хвилині зусиллями Орсоліні. Невдовзі Петанья відновив паритет, а по перерві Калафйорі поховав власну команду, випадково зрізавши м'яч у свої ворота. До фінального свистка Кальярі не без труднощів втримав мінімальну перевагу – 2:1.

Фіорентина розписала результативну нічию з Удінезе. Гості з нижньої частини турнірної таблиці дали несподівано важкий бій "фіалкам" у першій половині. Ловріч забив вже на 10-й хвилині. Перейра міг подвоювати на 30-й, але свою нагоду змарнував. Господарі не спромоглися завдати жодного удару в площину за тайм. По перерві команда Вінченцо Італьяно нарешті оговталася. Бельтран зрівняв рахунок на 56-й, невдовзі Товін знову повернув перевагу гостям. Вже перед фінальним свистком Нзола вирвав нічию. У компенсований час Бонавентура пробив у стійку – 2:2.

Отже, "фіалки" попри втрату очок повернули собі місце у зоні ЛЧ (34 бали), а Болонья втратила нагоду випередити конкурентів (32 пункти). Удінезе і Кальярі ділять 16 і 17 сходинки турнірної таблиці (18 очок).