– Після вашого відходу в Чорноморець і невдалого переходу в Шахтар, не намагалися знову повернутися в одеський клуб?

– Знаєте, я б хотів повернутися в Шахтар. Це найкращий клуб в Україні, і для будь-якого гравця і тренера є честю і гордістю працювати в Шахтарі. Я вдячний, що Чорноморець дав мені роботу, я відчував, що потрібен клубу. Це був хороший період для мене, ми розсталися в дружніх стосунках, але мені час рухатися вперед.

– Ви деякий час провели у штабі ван Леувена в Шахтарі. Розкажіть, що він за тренер? Я чув, що він тримав себе відсторонено з гравцями і багато хто його не сприймав. Це правда?

– Я провів у його штабі всього тиждень, а це дуже маленький термін, щоб побачити його філософію і давати якусь оцінку. Але я не помітив такого, щоб гравці його не сприймали, був нормальний робочий процес, – розповів Гай в інтерв'ю Українському футболу.

Нагадаємо, Олексій Гай мав контракт із Шахтарем з 2000 по 2013 рік. У складі донеччан він 6 разів ставав чемпіоном України, виграв 7 Кубків країни, а також Кубок УЄФА. Пізніше виступав за російську Кубань й заперечував воєнну агресію росії проти України.

"Гірники", начебто, хотіли призначити колишнього гравця у штаб Патріка ван Леувена, але передумали після суспільного резонансу.