"Нещодавно я зібрався з силами, та перечитав своє інтерв'ю від 2018 року. Я побачив у ньому людину, яка щиро говорить те, що думає, але при цьому щиро й глибоко помиляється.

Сьогодні я шкодую не про те, що дав це інтерв'ю, а про те, що не помічав речей, які з 24 лютого 2022 року є однозначними для будь-якого українця. Я щиро перепрошую у всіх, хто вже у 2014-му розумів, що ми ведемо війну з агресором, який хоче стерти з лиця землі наш народ", – сказав Гай YouTube-каналу "ТаТоТаке".

Нагадаємо, після початку війни росії з Україною Гай перебрався у Кубань та заявляв, що не вважає рф агресором. Раніше він також любив послуговуватися кремлівським наративом "спорт поза політикою". Відмовлявся одягати футболку з написом "Слава українській армії". Бандеру та Шухевича називав ворогами та не підтримував декомунізацію в Україні. А також стверджував, що питання, кому належить Донбас є другорядним. Головне, щоб війна закінчилася.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Гай мав увійти у тренерський штаб Шахтаря, а клуб уже домовився з Олексієм. Проте в останній момент "гірники" передумали.