1. Найбільш високооплачуваним футболістом планети у 2023 році став Кріштіану Роналду. Володар п'яти "Золотих м'ячів" збагатився на 260 мільйонів доларів (200 на полі та 60 завдяки рекламним контрактам). З вершини списку Forbes форвард Аль-Насра скинув Кіліана Мбаппе, який втер носа всім футболістам планети у 2022-му.

Нещодавно португальська суперзірка придбав космічно дорогий особняк на "острові мільярдерів" у ОАЕ. Нерухомість коштує щонайменше 21 мільйон євро. Маєток має площу 30 тисяч квадратних метрів, включає шість спалень, приватний пляж і салон на сім автомобілів. Тут також є басейн і окреме житло для працівників.

Також під час перебування у Саудівській Аравії Кріштіану примножив свою колекцію розкішних годинників.

Найдорожчий екземпляр – Franck Muller Invisible Baguette Diamonds Imperial Tourbillon вартістю 1,6 мільйона фунтів стерлінгів. Окрім того, влітку знаменитість став акціонером годинникової компанії Chrono24.

Лакшері-стиль життя дозволяє бомбардиру обирати ексклюзивні курорти і влаштовувати романтичні побачення для своєї нареченої Джорджини Родрігес. Наприклад, у стародавньому арабському місті-оазисі Аль-Ула, виникнення якого датують п'ятим тисячоліттям до нашої ери.

Автопарк Роналду налічує понад 20 коштовних екземплярів. Особливо він полюбляє спортивні суперкари: Bugatti Veyron, McLaren Senna, Lamborghini Aventador LP-700, Bugatti Chiron, McLaren MP4-12C та Porsche 911 Turbo S, Rolls Royce Phantom та Cullinan, три Ferrari, два Bentley і три Porsche.

Не скупиться Кріштіану і на щедрі подарунки. Нещодавно довів до сліз маму новим Порше, який спрезентував на її День народження.

2. Другим у списку Forbes йде одвічний суперник Роналду – Ліонель Мессі. Статки чинного чемпіона світу торік зросли на 135 мільйонів доларів (65 млн на полі та 75 млн – поза ним).

Відтак аргентинець може дозволили собі подарувати 35 золотих iPhone 14 всім гравцям "альбіселесте" на честь перемоги на Мундіалі.

Вже через кілька місяців після переїзду в Маямі Ліонель придбав особняк на сонячному узбережжі в передмісті Південної Флориди вартістю майже 10,8 мільйона доларів. Будинок площею майже тисячу квадратних метрів має вісім спалень, гараж на три машини та басейн.

Форвард Інтер Маямі володіє й кількома іншими будинками в околицях міста, включно з квартирою вартістю 7,3 мільйона доларів у Санні-Айлз-Біч.

Фото The Herald

3. Третє місце посідає Неймар – торік бразилець заробив 112 мільйонів доларів (80+32). Одразу після переходу з ПСЖ в саудівський Аль-Хіляль бразилець зажадав три нові розкішні автомобілі: Bentley Continental GP, Aston Martin DBX і Lamborghini Huracan. Футболіст вимагає, щоб водій був доступний 24 години на добу до послуг гравця і його друзів.

Також Неймар попросив, щоб у його новому будинку було три сауни, 25 спалень, п’ять штатних працівників, включно з су-шефом, який допомагає його особистому шеф-кухарю з Бразилії, і дві людини для прибирання.

4. На четвертій позиції в списку багатіїв розташувався скандальний голеадор ПСЖ Кіліан Мбаппе – 110 мільйонів доларів (90+20). В автоколекції французької суперзірки – ексклюзивні Ferrari, Mercedes, Range Rover, BMW.

Пентхаус Мбаппе розташований у статусному 16-му окрузі Парижа, має площу 600 квадратних метрів і розділений на два поверхи. Яскраве та сучасне помешкання відкриває 360-градусний вид на Марсове поле та Ейфелеву вежу.

5. На п'ятому місці статки форварда Аль-Іттіхада Каріма Бензема – 106 мільйонів доларів (100+6). Ексцентричний француз дозволяє собі тринькати гроші на футбольний м'яч, інкрустований 72 тисячами чорних і білих діамантів. Ціна такого декору – 250 тисяч доларів.

У розпорядженні Каріма – приватний літак за 13 мільйонів, суперяхта за 7 мільйонів та ціла колекція водних мотоциклів. Бензема, як і Роналду, фанат дорогих годинників, деякі аксесуари коштують по 500 тисяч доларів. А ще футболіст спантеличив фанатів придбаням... трьох тигрів.

6. Шостим у списку футбольних мільйонерів йде суперзірка Манчестер Сіті Ерлінг Холанд – за 2023 рік норвежець заробив 58 мільйонів (46+12). Скандинав теж володіє особистим літаком, ексклюзивними годинниками та розкішною нерухомістю.

Втім, у побуті Холанд доволі невибагливий. Якось британські папараці підстерегли Ерлінга у студентському супермаркеті, де він закупляв продукти разом зі своєю дівчиною Ізабель Йохансон. У продуктовому кошику пари можна було побачити кетчуп за 3,5 долари, курячі яйця по 2,5 долари за пачку і келихи для вина по 9,5 доларів.

7. Далі розташувався зірка Ліверпуля Мохамед Салах – 53 мільйони доларів (35+18). Єгипетський форвард – також поціновувач рідкісних та коштовних годинників. Найексклюзивніші екземпляри – Audemars Piguet Royal Oak Offshore та Hublot Big Bang Unico Sapphire. А найдорожча машина в автопарку – Bentley Continental GT за 185 тисяч євро.

8. Садьйо Мане – сенегальський нападник Аль-Насра поповнив свій бюджет на 52 мільйони доларів (48+4). Днями футбольний світ активно обговорював весілля 31-річного футболіста з 18-річною Аїшею Тамбе. Знаменитість два роки чекав, щоб кохана досягла повноліття. Хоча саму церемонію журналісти назвали доволі скромною, відомо, що пара мешкатиме в особняку вартістю мільйон доларів.

9. Хавбек Манчестер Сіті Кевін де Брюйне торік заробив 39 мільйонів (35+4). Родинний маєток футболіста в Бельгії має сім спалень, басейн, баскетбольний майданчик і просторий сад.

Минулого місяця на багатства де Брюйне спокусилися грабіжники. Поки Кевін перебував на клубному чемпіонаті світу в Саудівській Аравії. Відомо, що зловмисники вдерлися в особняк по драбині та винесли коштовності. Пропажу виявила дружина зірки Ман Сіті – Мішель Лакруа.

10. І закриває топ-десятку футбольних багатіїв нападник Баварії Харрі Кейн, який у 2023 році заробив 36 мільйонів (26+10). Після того, як у серпні минулого року бомбардир перебрався з Тоттенхема у Баварію, він зі сім'єю мешкав у готелі в Мюнхені. Однак незадовго до Різдва сімейство Кейна нарешті переїхало у будинок. Пошуки оселі для оренди були ускладнені тим, що Харрі з дружиною і дітьми хотіли житло мінімум зі сімома спальнями. Раніше ці апартаменти винаймав захисник ПСЖ Лукас Ернандес, коли виступав за Баварію.

А в рідній Англії на Харрі Кейна чекає маєток вартістю 17 мільйонів фунтів стерлінгів.

Більше колоритних підбірок від Спорт 24

Власник 150 секс-шопів з АПЛ, порнозірка та грабіжник банків – найбожевільніші президенти футбольних клубів

Мессі виклав 34 мільйони доларів, а Шева починав з металобрухту – на чому їздять легенди спорту?

Оскар замість олімпійської медалі: як голлівудські зірки змінили спорт на червоні доріжки