Перший матч півфіналу Суперкубка Іспанії між Реалом та Атлетіко відбудеться у саудівському Ер-Ріяді в середу, 10-го січня. Стартовий свисток пролунає о 21:00 за київським часом.

Новий 2024 рік розпочався для "бланкос" з перемоги над Мальоркою (1:0) і, що важливіше, поверненням лідерства у Ла Лізі. За підсумком першого кола чемпіонату Іспанії (19 турів) у Реала та Жирони порівну балів – по 48. Однак саме мадридці стали лідерами на екваторі Прімери завдяки тому, що завдали колективу з двома українцями у складі єдиної поразки в поточному сезоні. Від Барселони лідери відірвались вже на 7 балів, й на 10 очок від мадридського Атлетіко та Атлетіка з Більбао.

Прикметно, що "матрацники" залишаються єдиною командою, яка перемагала "вершкових" у матчі чемпіонату Іспанії (1:3). Це сталося ще у вересні на полі Атлетіко. Відтоді підопічні Дієго Сімеоне не можуть похизуватися стабільністю. Напередодні "матрацники" погіршили своє турнірне становище у Ла Лізі, вперше в історії програвши сенсаційній Жироні (3:4). П'ята сходинка в турнірній таблиці – це точно не те, на що розраховував клуб на старті сезону.

Напередодні мадридського дербі у Суперкубку Реал отримав серйозне підсилення – Вінісіус вже повернувся на поле, Камавінга щойно виписався зі шпиталю. Обидва напевне зіграють проти Атлетіко. Куртуа, Алаба, Васкес і Мілітао залишаються в лазареті. Хто зіграє на воротах – Лунін чи Кепа – відомо лише Карло Анчелотті. "Матрацники" не можуть розраховувати на Вітоло і Лемара. Участь Барріоса в матчі залишається під питанням.

Надійний букмекер FAVBET вважає фаворитом поєдинку Реал. На перемогу номінальних господарів поля в основний час можна поставити з коефіцієнтом 2,13. Звитяга Атлетіко помножить ставку на 3,75. Ціна нічиєї – 3,70. Прохід "вершкових" у фінал оцінили коефіцієнтом 1,58. Успіх "матрацників" – 2,48.

Фахівці очікують на результативну дуель. Коефіцієнт на стандартний тотал більше 2.5 становить 1,96. На аналогічний тотал менше – 2,03. На те, що обидві команди заб'ють дають коефіцієнт 1,72. На те, що ворота однієї з команд залишаться "сухими" – 2,13.