Кубок Іспанії. 1/16 фіналу

Картахена – Валенсія – 1:2

Голи: Ортуньйо, 4 – Канос, 75, Гая, 107

Вилучення: Калеро, 45+1 (Картахена)

Ферроль – Севілья – 1:2

Голи: Мансанара Ф.,50 – Маркан, 30, Санчез, 87

На цій стадії Копа дель Рей "кажанам" у суперники дістався суперник з другого за силою дивізіону Іспанії – Картахена. Команда Рубена Барахи грала на полі опонента. А український форвард Валенсії Роман Яремчук розпочав поєдинок на лаві запасних.

Скромні господарі шокували "кажанів" у дебюті поєдинку. Після навісу з центра поля форвард Картахени Альфредо Ортуньйо прийняв м'яч на підступах до штрафного і впевнено переграв голкіпера гостей.

Валенсія до перерви не змогла відновити паритет. Але господарі зробили їй подарунок. У компенсований до першого тайму час Іван Калеро отримав пряму червону картку за підкат проти Франа Переса.

На другий тайм вийшов Яремчук, замінивши на полі Гільямона. Команда українця змогла відквитати гол аж на 75-й хвилині: Канос видовищно пробив з-за меж карної зони – 1:1.

Врешті гра перетекла в овертайми. Картахена не дозволила Валенсії розслабитися – одразу по перерві Доменеку довелося рятувати "кажанів" від небезпечного удару Лауті. Невдовзі вище воріт пробив Яремчук.

На 107-й хвилині Валенсія вперше в цьому поєдинку вийшла вперед. Хосе Гая з неробочої правої віддавав пас на Яремчука у воротарському господарів, але м'яч залетів у сітку. 2:1 – команда українця завдяки курйозному голу виходить в 1/8 фіналу Кубка Іспанії.

До слова, Роман віддав 5 з 8 точних пасів (63%), виграв 1 єдиноборство, але 5 разів втратив володіння м'ячем. Від Sofa Score отримав оцінку 6,9 бала – середній показник у команді.

Додамо, що в 1/8 Кубка короля вийшла також Сквілья, яка обіграла Ферроль з рахунком 2:1.