"Хотів би звернутися до власників, керівництва та футболістів російських футбольних клубів. Росія здійснила жахливий та віроломний військовий напад на Україну. Країну, в якій кожен з вас бував і в якій завжди привітно зустрічали. Країну, де ви маєте родичів, друзів, знайомих.

Країну, де дехто з вас навіть народився. І цю країну, її людей сьогодні російська армія знищує із усіх видів зброї: "буків", "градів", артилерією, авіацією, танками. Ви стаєте ізгоями. Росія з нації, яка доклала величезних зусиль у перемозі над нацизмом, перетворюється на націю терористів, націю мовчазних боягузів. Сьогодні на Вас дивиться весь світ. І світ чекає від вас дій, які зупинять шаленство. Але ви боїтеся, вам страшно.

У спорті страх – це відчуття, яке зводить можливість перемоги нанівець. Ваш страх виступити проти війни в Україні – це зруйновані міста, ваш страх – це тисячі смертей серед мирного населення, ваш страх – це загиблі діти та скалічені долі мільйонів людей. Ваш страх виступити проти кривавого режиму – це найбільша ваша поразка. Незважаючи на те, що ви не віддавали наказу про знищення українців, ваша мовчанка – це допомога масовим вбивствам та руйнуванням", – написав Палкін у Facebook.