Прімера. 19-й тур

Жирона – Атлетіко – 4:3

Голи: Валері, 2, Савіо, 26, Блінд, 39, Мартін, 90+1 – Мората, 14, 44, 54

Віктор Циганков не потрапив навіть у заявку Жирони – український вінгер не встиг відновитися після травми. Довбик же вийшов у основі. Власне, матч розпочався із супершансу Артема. Українець випередив опонентів, відгукнувся на пас партнера, але ударом в дотик відправив м'яч повз ворота.

Та майже відразу каталонці таки відкрили рахунок. Валері скористався пасивністю Вітселя і красивим обвідним ударом зі середньої відстані не залишив шансів Облаку.

Досить швидко гості відновили паритет. Мората, як показав VAR, уникнув офсайду, увірвався до штрафного суперника і влучно пробив у дальній кут. Старання Альваро змарнував Коке. Капітан втратив м'яч поблизу власних воріт. З першим ударом Мартіна Облак впорався, але Савіо першим встиг на добивання – 2:1.

Після цікавого розіграшу з кутового підопічні Мічела збільшили перевагу. Довбик переправив м'яч на дальню стійку, де вже чатував Блінд. Але ще до перерви Мората один гол відквитав. Він знову філігранно зіграв на лінії офсайду, розібрався з оборонцями, та проштовхнув м'яч у сітку.

Де Пауль після красивого сольного проходу покотив м'яч на хід Мораті, Альваро ж ударом з-під Еріка Гарсії оформив хет-трик. Три голи, які можна назвати близнюками.

Знову виводити "біло-червоних" вперед міг Довбик. Українець отримав пас від Торре і потужно пробивав коронною лівою – чудовий сейв Облака. А через кілька хвилин Артема замінив Стуані. За 67 хвилин українець віддав 7 з 11 точних пасів (64%), завдав 1 удару в площину воріт, виграв 2 єдиноборства і награв на 0,58 очікуваних голів. Від статистичного порталу Sofa Score отримав 7,1 бала – середній показник у команді.

У компенсований час Іван Мартін написав ефектну розв'язку цієї драми. Хавбека каталонців біля воріт мадридських гостей стримували чотири опоненти, але він поцілив у "дев'ятку" воріт Облака, навіть не піднімаючи очей.

4:3 – Жирона залишається на другому місці в Прімері, маючи однакову кількість очок з Реалом (по 48). Атлетіко йде одразу ж за підопічними Мічела. "Матрацники" відстають від команди Довбика і Циганкова вже на 10 пунктів.