Фінал клубного чемпіонату світу відбудеться вже сьогодні, 22 грудня. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом. Прийме футбольну битву стадіон "Король Абдулла Спортс Сіті" у Джидді (Саудівська Аравія).

"Містяни" у півфіналі розтрощили японський клуб Урава (3:0), а Флуміненсе впевнено впорався з єгипетським Аль-Ахлі (2:0).

В АПЛ у Ман Сіті справи йдуть не надто вдало. Команда Пепа Гвардіоли в останніх 10 матчах здобула лише 4 перемоги та розташувалася на четвертому місці. Від Арсенала, який лідирує, чинні чемпіони Англії відстають на 5 очок. Флуміненсе у чемпіонаті Бразилії-2023 посів аж сьому позицію. Щоправда, минулого місяця підопічні Фернандо Дініза здобули перемогу в Копа Лібертадорес, здолавши у фіналі Бока Хуніорс.

Додамо, що у 19 розіграшах клубного чемпіонату світу 15 разів тріумфували європейські клуби. Представник іншого континенту востаннє перемагав у 2012 році – тоді Челсі поступився Корінтіанс.

Надійний букмекер FAVBET безперечним фаворитом фіналу клубного ЧС вважає англійський клуб. Коефіцієнт на перемогу Манчестер Сіті – 1,32. А от звитяга Флуміненсе стала би сенсацією – 10,50. Ціна нічиєї в основний час – 5,60.

Фахівці очікують на результативну гру. Коефіцієнт на стандартний тотал більше 2,5 становить 1,65 бала. На аналогічний тотал менше – 2,30.

Букмекери вважають, що найбільше шансів відзначитися у фіналі турніру має форвард "містян" Хуліан Альварес (2,10). Також доволі високо оцінюють ймовірність голу його одноклубника Філа Фодена (2,85).