Ла Ліга, 17-й тур

Жирона – Алавес – 3:0

Голи: Довбик, 23, 59 (пен), Порту 42

Український нападник Жирони Артем Довбик звично з'явився у стартовому складі. Натомість півзахисник Віктор Циганков не потрапив навіть до заявки. Причиною стали болі в нозі.

Жирона очікувано розпочала поєдинок на половині суперників, а Довбик міг забити вже на 8-й хвилині після подачі Коуту. Гості потужно оборонялися на старті зустрічі, але каталонцям вдалося прорвати захист: голкіпер потягнув удар Коуту, та впоратися з добиванням головою українського форварда не зміг. Дебютний гол в матчі Артем відсвяткував у стилі Кріштіану Роналду.

Підопічні Гарсії Пласи від початку зустрічі майже не з'являвся на половині поля господарів. Натомість Жирона не втратила можливості подвоїти перевагу ще до перерви – відзначився Порту.

По перерві Коуту добряче вдарили по ногах, тож арбітр призначив пенальті у ворота Алавеса. Виконувати 11-метровий взявся Довбик: нападник холоднокровним ударом довів розрив до 3:0. В активі українця вже 10 голів та 4 асисти – більше лише в Беллінгема (13+2). Цікаво, що це лише другий пенальті у виконанні підопічних Мічела Санчеса цього сезону.

Провівши заміни, команда гостей дещо активізувалася, але впоратися з лідером Ла Ліги не змогла. Жирона знову опинилася на 1-му місці чемпіонату Іспанії, маючи в активі 44 бали. На 2-й сходинці розташувався мадридський Реал, відстаючи на 2 пункти від команди Довбика і Циганкова. Барселона з 35-ма очками розташувалася на 3-му місці.