Щоправда, спершу серби мають отримати дозвіл на товариський матч з окупантами від ФІФА та УЄФА. Про це повідомляє Tanjug з посиланням на Асоціацію футболу Сербії.

Якщо організації дозволять спаринг, він найімовірніше відбудеться 21-го або 22-го березня у Санкт-Петербурзі. Це буде перший матч збірної росії проти європейської національної команди за останні два роки.

УЄФА і ФІФА відсторонили збірну окупантів від турнірів під своєю егідою через широкомасштабне вторгнення в Україну. Відтоді росія прийняла три спаринги вдома – проти Іраку, Камеруну і Куби. На виїзді представники агресорів зустрічались з національною командою Киргизстану, Таджикистану, Узбекистану, Ірану, Катару і Кенії.

Додамо, збірна Сербії планує зіграти з росіянами в рамках підготовки до Євро-2024. Крім цього матчу, "білі орли" збираються провести ще один спаринг у березні та ще два у червні. На чемпіонаті Європи-2024 команда Драгана Стойковіча зіграє в групі C з Англією, Данією та Словенією.

До слова, найбільшої поразки в історії серби зазнали від національної збірної України (0:5) у 2019-му на Арені Львів в рамках відбору до Євро-2020.