"Шахтар програв Барселоні (1:2), але показав дуже позитивну гру. Вони обіграли Антверпен, програли нам і виграли у Барселони. З новим тренером вони набули певної стабільності та згуртованості як команда, але база гравців та ж. Це правда, що Україна переживає дуже важкі часи. Мені надіслали статтю з Financial Times, в якій говориться, наскільки важлива ця гра для Шахтаря та України.

З новим тренером у Шахтарі мало що змінилося, він використовує кілька різних гравців. Грає за класичною схемою 4-3-3, півзахист приблизно такий самий. У згуртованості вони міцніші. В обороні вони набули якості й пропустили менше голів. В останній третині є люди, які можуть вирішити результат гри. Саме це вони й зробили у Лізі чемпіонів із того моменту, як обіграли Барселону.

Той факт, що нічия достатня для виходу в наступну стадію, є пасткою чи безпекою? Це залежить від того, що ми робимо. Наша підготовка спрямована на перемогу у грі. Нічия з Шахтарем не влаштує жодного вболівальника, і мене також. Ми працюватимемо на перемогу, але якщо вийде нічия, будемо задоволені.

Це буде непроста гра, це буде непросто в усіх аспектах. Нехай переможе найкращий, я хочу, щоб це були ми. Через свою історію, для клубу, який не перебуває в одній із найсильніших ліг із погляду фінансів. Торік ми були у вигідній ситуації проти Атлетіко Мадрид, і за кілька хвилин до кінця програли. Ми не можемо вгадати, що зробить супротивник. Шахтар відрізняється від команд, з якими ми стикаємося у національних змаганнях", – сказав Консейсау.

Нагадаємо, у "гірників" і "драконів" однакова кількість очок – по 9. Однак у Порту краща різниця забитих і пропущених м'ячів. Для виходу у плей-офф ЛЧ команді Консейсау достатньо нічиєї, Шахтар влаштує лише перемога. Команда, яка програє в цьому протистоянні, навесні виступить у Лізі Європи.