Поєдинок відбудеться у середу, 13 грудня на Драгау. Стартовий свисток пролунає о 22:00 за київським часом. Стежити за перебігом доленосного матчу можна буде на платформі MEGOGO за наявності відповідної підписки.

Перед останнім туром групового етапу Ліги чемпіонів Шахтар посідає третє місце, маючи в активі 9 очок. Порту розташувався на другому щаблі, але має таку ж кількість пунктів. Барселона вже достроково оформила вихід з квартету. Відтак переможець дуелі в Португалії отримає перепустку у плей-офф ЛЧ. А той, хто програє, навесні виступатиме в Лізі Європи.

Кілька днів тому підопічні Маріно Пушіча зіграли останній поєдинок УПЛ перед зимовою перервою. "Помаранчево-чорні" обіграли Верес (2:0) і зараз посідає четверте місце в чемпіонаті України (31 заліковий бал). Від Кривбаса, який лідирує, "гірники" відстають на 7 очок.

"Дракони" в Прімейрі йдуть другими (31 пункт). Очолює турнірну таблицю чемпіонату Португалії Спортінг (31 заліковий бал).

Надійний букмекер FABBET безперечним фаворитом матчу вважає Порту. Коефіцієнт на перемогу підопічних Консейсау – 1,54 бала. На звитягу Шахтаря – 6,90. Ціна нічиєї – 4,80 бала.

Фахівці очікують на результативне протистояння. Коефіцієнт на стандартний тотал більше 2,5 становить 1,74 бала. На аналогічний тотал менше – 2,21.