УПЛ. 17-й тур

Металіст 1925 – Олександрія – 0:3

Голи: Скорко, 64, Плакса, 75, 83

Вилучення: Жичиков, 71

На цей поєдинок Олександрія з'явилася у незвичній помаранчевій формі – таким чином підопічні Руслана Ротаня відзначили 75-ту річницю створення клубу. А кольором продемонстрували тяглість історії – у 1948-1990 роках команда мала назву Шахтар.

Найгостріший епізод першого тайму трапився на 29-й хвилині, коли Курило "обрізався" перед штрафним. Джевані відібрав у нього м'яч, увірвався в карну зону та пробив, але Сидоренко яскравим сейвом врятував Металіст 1925. На перерву команди пішли з нулями на табло.

Врешті підопічні Ротаня відкрили рахунок – в їхній гольовій атаці було аж три спроби. Спершу пробив Шулянський – Сидоренко парирував. Безерра зіграв на добиванні, але влучив у стійку. М'яч відскочив до Скорка, який і переправив його у дальній кут – 1:0. До слова, це був лише 10-й гол Олександрії в цьому сезоні УПЛ.

Невдовзі Жичиков заробив другу жовту картку і залишив харків'ян у меншості. Гості миттєво скористалися кількісною перевагою – Плакса пробив з меж штрафного: м'яч зрикошетив від стійки і потрапив у сітку. Автор голу відзначився красивим жестом – витягнув і продемонстрував щитки з написом "Поверніть героїв Азовсталі". І одразу ж отримав жовту за порушення регламенту. А за лічені хвилини оформив дубль – 3:0.

На зимову перерву Олександрія йде на 11-му місці (16 залікових балів). Металіст 1925 опускається на 13-му щаблі (15 очок). Лідирує Кривбас (34 пункти).