Ла Ліга, 15 тур

Барселона – Атлетіко – 1:0

Гол: Феліш, 28

Суперники мали однакову кількість очок, ділячи третю-четверту сходинку. Обидві провели матчі ЛЧ посеред тижня і гарантували собі вихід з групи.

Барселона надпотужно провела перший тайм, який кардинально відрізнявся від попередніх млявих виступів команди Хаві у чемпіонаті. Рафінья мав відкривати рахунок, але неробочою правою ногою пробив паралельно воротам. Потім почалося шоу марнотратства від Роберта Лєвандовскі. Поляка тричі виводили на ударні позиції, але він жодного разу не влучив навіть у ворота!

Зате Жоау Феліш дуже хотів помститися Атлетіко, якому досі належить його контракт. На 28-й хвилині португалець елегантно завершив віялову комбінацію Барси з правого на лівий фланг. Феліш навіть не думав стримуватися – вискочив на рекламний щит і пафосно відсвяткував. Навряд боси Атлетіко могли уявити таку картину, коли 4 роки тому віддали Бенфіці за форварда майже 130 млн євро...

Колишні партнери "оцінили" жест Жоау і почали жорстоко товкти його по ногах. Арбітр Хосе Санчес Мартінес роздав "матрацникам" три жовті картки до відпочинку. Суддя й сам втратив голову, зірвавши дві комбінації Барселони невдалим розташуванням на полі.

Дієго Сімеоне явно не міг миритися з таким перебігом гри, провівши потрійну заміну вже у перерві. Корреа, Ліно, Аспілікуета вийшли замість Рікельме, Моліни та Хіменеса. Сесар відразу схопив "гірчичиник" за черговий фол проти Феліша. Рафінья струснув стійку, а потім нарешті почалась якась активність від Атлетіко.

Грізманн хотів відповісти Фелішу своїм голом у ворота колишньої команди – повз ворота. Мората в ближньому бою не зміг переграти резервного кіпера каталонців Пенью (тер Штеген досі травмований). Депай також був не проти нагадати Барсі про себе. Хороший штрафний удар Мемфіса – Пенья ледве перевів у поперечку!

Лєвандовскі повинен був закривати матч, проте знову пробив неточно. Поляк з відривом награв на антигероя зустрічі, але команда таки втримала мінімальну перевагу. Пенья на останніх секундах ще раз врятував господарів. Барселона вийшла на чисту третю сходинку, повернувши 4 очки відставання від Реала та Жирони. Атлетіко четвертий, хоча має одну гру в запасі, щоб наздогнати "кулес".