Українська Прем'єр-ліга. 16 тур

СК Дніпро-1 – Ворскла – 1:2

Голи: Лєднєв, 3 – Челядін, 31, Феліпе, 42

"Спортклубівці" завершили перше коло української Прем'єр-ліги у верхній частині турнірної таблиці, здобувши 4 перемоги поспіль, зокрема, й над прямим конкурентом – Шахтарем (3:1). Ворскла після першої половини так і не застрибнула бодай у єврокубкову зону, зате йшла із 4-матчевою серією без поразок.

Матч у Дніпрі розпочався з блискавичного успіху господарів у стилі відеогри. Піхальонок видав божевільну передачу майже з центра поля у штрафний. Лєднєв декласував Крупського, а наступним переграв Ісенка на виході – 1:0. Богдан забиває вже у трьох матчах поспіль!

Після невдалого старту полтавці довго не могли повернутися у гру. Кане запоров одну з небагатьох небезпечних контратак, віддавши невдалий пас. Тріо Піхальонка, Лєднєва і Філіппова створило ще один класний момент біля воріт Ворскли. Ісенко цього разу врятував, ще й арбітр помітив офсайд.

Підопічні Скрипника оговталися вже після екватору. Класну комбінацію в дотик ударом з меж штрафного завершував Челядін – 1:1. Невдовзі гості взагалі вийшли вперед. Феліпе обстріляв ворота дніпрян впритул після розкішного асисту Кане.

По перерві СК Дніпро-1 так і не зміг вигризти бодай нічию. Бабенко приклав руку до всіх спроб команди. Спершу сам пробивав з півкола штрафного – Ісенко потягнув. Далі закидав на Піхальонка у штрафний. Олександр відіграв кіпера, але не захисника.

Отже, СК Дніпро-1 втратив можливість одноосібно очолити турнірну таблицю, залишившись із 33 очками – стільки ж у Кривбаса. Ворскла зрівнялась з Динамо – в обох по 22 бали.