Ла Ліга. 14-й тур

Жирона – Атлетік – 1:1

Голи: Циганков, 55 – Вільямс І., 67

На українських вболівальників перед матчем чекала прикра новина: Артем Довбик не потрапив у склад. Як виявилося, український форвард отримав травму литкового м'яза. Його місце у старті зайняв Крістіан Стуані. Натомість Віктор Циганков поєдинок розпочав з перших хвилин.

Каталонці могли виходити вперед на екваторі першого тайму, однак гол Савіо скасували через офсайд. До перерви підопічні Мічела завдали лише одного удару в площину воріт і награли на 0,42 очікуваних голів. Натомість баски відповіли чотирма ударами, xG становив 0,92. Але у першій 45-хвилинці "розмочити" рахунок не вдалося.

На 55-й хвилині Жирону вивів вперед Віктор Циганков. Після прострілу у виконанні Савіньйо Стуані не влучив по м'ячу, натомість свій шанс не упустив українець, поціливши у ближній кут. Третій гол Циганкова за каталонців у цьому сезоні Прімери.

Однак дуже швидко Атлетік нівелював перевагу господарів. Сансет розрізною передачею знайшов Іньякі Вільямса у штрафному майданчику Жирони. Нападник ефектно прибрав двох оборонців суперника і відновив паритет – 1:1.

Циганков відіграв 85 хвилин. Автор голу отримав одну з найвищих оцінок в складі Жирони від статистичного порталу Sofa Score – 7,6 бала. Більше лише в Алейша Гарсії (7,9). Віктор віддав 32 з 39 точних пасів (82%), здійснив 3 успішні спроби дриблінгу та виграв 6 єдиноборств.

На останніх хвилинах вирвати перемогу для господарів мав Пабло Торре, але вгатив м'яч над поперечкою. 1:1 у підсумку. Підопічні Мічела вперше з вересня втратили очки. Після цієї нічиєї вони опустилися на другу сходинку в Прімері. У Жирони та Реала однакова кількість очок – по 35, однак мадридці йдуть попереду за додатковими показниками. Атлетік піднявся на 5-ту позицію (25 пунктів).