Чемпіонат Італії 2023/24, 13-й тур

Емполі – Сассуоло – 3:4

Голи: Капуто, 4 (п.), Фацціні, 30, Коваленко, 86 – Пінамонті, 12, Енріке, 22, Берарді, 66 (п.), 90+2

Фрозіноне – Дженоа – 2:1

Голи: Суле, 35, Монтерісі, 90+4 – Маліновський, 38

Українець Руслан Маліновський розпочав матч у стартовому складі. Дженоа мала можливість забивати ще на 1-й хвилині поєдинку: Сабеллі скористався помилкою суперника і віддав м'яч під розстріл Пушкашу, проте той схибив.

Згодом темп гри знизився. На 34-й хвилині Фрозіноне вийшов вперед завдяки голу Суле. За декілька миттєвостей Руслан Маліновський врятував команду гостей, забивши дебютний гол. Українець гарматним ударом в один дотик поклав мʼяч у дальній кут з відстані не менше 30-ти метрів.

Підопічні Джилардіно завдяки шедевру Маліновського пішли на перерву за рівного рахунку. Команди до кінця дуелі вели запеклу боротьбу за перемогу. На 90+4 Монтерізі поставив крапку в зустрічі.

У іншому матчі Емполі мінімально поступилося Сассуоло. Капуто відкрив рахунок ще на 3-й хвилині, вдало виконавши пенальті, проте за декілька миттєвостей Пінамонті відновив паритет. Гол Матеуса Енріке на екваторі першого тайму вивів гостей вперед, однак ще до перерви господарям вдалося зрівняти рахунок.

По перерві Сассуоло змінило цифри на табло на 3:2. На 70-й хвилині поєдинку на поле вийшов українець Віктор Коваленко. Андреаззолі не прогадав із заміною, адже саме наш земляк відновив паритет: Коваленко добив м'яч після того, як шкіряний відскочив йому на хід. Втримати рівний рахунок не вдалося і 90+2 Берарді забезпечив Сассуоло перемогу.

Фрозіноне опинилося на 10-му місці чемпіонату Італії, маючи в активі 18 балів. Сассуоло розташувалося на 13-му (15), Дженоа на 15-му (14), а Емполі на 18-му.