Автор YouTube-каналу Вацко Live розповів про плани культової львівської кломанди на зимове трансферне вікно. А також поділився цілями керівництва клубу у майбутньому. І відзначив, що "леви" вже у Першій лізі можуть заробляти на трансферах.

Окрім того, Віктор Вацко розкрив причини невдач трансферів Олексія Гуцуляка, який у минулому сезоні здобув срібні нагороди української Прем'єр-ліги у складі Дніпра-1, та Мар'яна Шведа, який зараз захищає кольори Шахтаря. Про інтерес з боку Карпат саме до цих двох гравців останнім часом з'являлася інформація в українських медіа.

"Якщо говорити про трансферні плани на зиму, треба розуміти, що буде з юридичними моментами. Але якщо говорити про Шведа, то інформація стосовно нього не відповідає дійсності.

Наскільки мені відомо, ні Карпати його не розглядали, ні сам Мар’ян не налаштований повертатися в рідний клуб. Якщо в нього не складатиметься в Шахтарі, він волів би розглянути варіанти в Європі.

Я точно знаю, що Карпати розглядали придбання Гуцуляка. Навіть розмовляли про якісь цифри, але з того, що відомо мені, не знайшли компромісу в умовах особистого контракту. Іншими словами кажучи, Олексій запросив зарплатню значно вищу, ніж дозволяють можливості Карпат. Тому на даний момент цей трансфер також не опція.

До речі, зараз ходить багато інформації про те, що Карпати купуватимуть футболістів, і з іншого боку – багато хто влітку дивувався коли вони заплатити Олександрії майже 600 тисяч за Бабогла.

А зараз у Карпат є по ньому пропозицію на півтора мільйони євро з-за кордону. Європейський чемпіонат – не топовий, але гроші готові платити.

По ще одному літньому новачку, який прийшов як вільний агент, (прізвище мені не сказали: "Ти зараз скажеш, і хлопець попливе") є пропозиція з чемпіонату Польщі на мільйон євро.

Карпати вже можуть заробляти граючи в Першій лізі, але футболістів не продають, тому що з того, що я знаю, незважаючи на всі труднощі, і президент Володимир Матківський, і Мирон Богданович Маркевич, який веде цей проєкт, налаштовані робити команду, як говорять у Львові.

Що значить "робити команду"? Якщо перекладати з львівської мови – це означає створювати сильну, боєздатну, амбітну команду, яка буде боротися за високі місця в Прем’єр-лізі. Я дуже сподіваюся і дуже хочу побажати Карпатам, щоб їм вдалося створити команду, яка навела б шороху в елітному дивізіоні українського футболу", – розповів Віктор Вацко.