Відбір на Євро-2024

Група Н

Данія – Словенія – 2:1

Голи: Мехле, 26, Делейні, 54 – Янжа, 30

Група Е

Польща – Чехія – 1:1

Голи: Пйотровскі, 38 – Соучек, 49

Данія виявилася сильнішою у протистоянні зі Словенією. Зі старту поєдинку господарі почали вражати моментами – Облак раз за разом рятував свою команду. На 26-й хвилині Мехле все ж вивів Данію вперед, добивши простріл Крістенсена. Ще до перерви Янжа блискуче виконав штрафний та зрівняв рахунок.

Данія почала тотально контролювати м'яч та створювати небезпеку. Це призвело до гола Делейні на початку другого тайму. Фінальний свисток арбітра зафіксував мінімальну перемогу підопічних Юльманна та їхній вихід на Євро-2024.

Польща розписала нічию з Чехією. У першому таймі командам довго не вдавалося зрушити з місця. Лише під завісу Пйотровскі зіграв на добиванні та розмочив рахунок. "Кадра" переважала у володінні м'ячем, проте серйозної небезпеки створити не могла. По перерві Соучек відновив паритет, підібравши м'яч у карному майданчику.

Під кінець поєдинку гра загострилася. На 77-й хвилині Станек засейвив потужний удар Левандовскі, а в компенсований час Крал пробив головою вище воріт після ювелірної передачі. Чехія розташувалася на 2-му місці таблиці Е, з 12-ма балами, а от Польща посіла 3-тє (11), втративши шанс вийти до фінальної стадії чемпіонату Європи.