Ліга конференцій, 4 тур

Група В

Зоря – Маккабі Т-А – 1:3

Голи: Алефіренко, 74 – Лукассен, 6. Перетц, 26, 43

Брейдаблік – Гент – 2:3

Голи: Сванторссон, 16, 18 – Орбан, 6, 54 (пен.), 69

Зоря і Маккабі проводили перший очний матч, оскільки попередній довелося переносити через вторгнення ХАМАС в Ізраїль. Луганці мають великі проблеми на внутрішній арені, але у єврокубках виглядали гідно – 4 очки після 2 турів.

Матч у Любліні відразу пішов не за планом Валерія Кривенцова. Вже на 6-й хвилині могутній центрбек Деррік Лукассен влаштував колотнечу на кутовому біля воріт Зорі і п'яткою проштовхнув м'яч повз Турбаєвського. Формальні господарі побігли відіграватися, створивши кілька моментів. Дуже невчасно кураж піймав Орландо Москера. Панамський кіпер Маккабі міг "привезти" на виході або невдалими передачами, проте в рамці діяв бездоганно.

Натомість Турбаєвському довелося витягати м'яч із сітки вдруге. Мегадосвідчений Захаві м'яко накинув Перетцу, а той "втиснувся" між центрбеками і воротарем Зорі. Підопічні Кривенцова ще раз "потрапили в полон" під завісу тайму. Формальні господарі ніяк не могли пробити Москеру, зате Перетц дублем довів рахунок до розгромного. Суха статистика була щонайменше рівною, але на табло горіли 0:3.

У перерві Кривенцов випустив Горбача замість Герреро. Вихованець Динамо активно взявся за справу і посприяв голу Мічіна на 57-й хвилині. Радість серба обірвав VAR, який покликав Джона Бітона дивитися повтор. Шотландський рефері довго стояв біля монітора і таки скасував взяття воріт через офсайд у Горбача.

Після стійки Волошина здавалося, що ворота Москери зачаровані. У це повірив і Маккабі, який бездумно поліз вперед великими силами. Зорі вдалося піймати суперника на контратаці, яку завершив "джокер" Алефіренко. На жаль, це був весь доробок української команди за весь матч – поразка 1:3.

Лідерство в групі захоплює Гент, який не дозволив Брейдабліку помститися за 5:0 двотижневої давнини. Вдома ісландці виглядали значно конкурентнішими, але вчетверте поспіль очками не розжились. Сольний концерт влаштував Орбан Гіфт, в активі якого хет-трик. У Гента 10 пунктів, у Маккабі 6, а Зоря має 4. Луганцям конче необхідно брати реванш 25 листопада, коли запланований перенесений матч проти ізраїльтян.