Юнацька ліга УЄФА. Груповий етап. Четвертий раунд

Шахтар – Барселона – 0:3

Голи: Кальдеро, 16, Родрігес, 58, Наварро, 62

Вилучення: Глущенко, 64

"Гірники" заробили лише 3 пункти у групі, адже зуміли перемогти Антверпен у 2-му турі. Перед цим була поразка від Порту, а потім – від Барси. У Нордерштедті українська команда мала шанс взяти реванш.

Старт гри видався для підопічних Олексія Бєліка не зовсім вдалим. "Помаранчево-чорні" багато втрачали м'яч, а потім пропустили розкішний гол від Кальдеро. Після цього Шахтар діяв більш організовано, але протягом тайму пробив лише раз у площину.

По перерві "гірники" змарнували чудовий шанс, Сметана з близької відстані не зміг переграти кіпера, добивання виявилося також провальним. На 58-й Дані Родрігес подвоїв перевагу "блаугранас", пробігши з м'ячем практично з центру поля – зупинити його не вдалося ні захисникам, ні кіперу.

За кілька миттєвостей рахунок став розгромним, Наварро поцілив у дев'ятку зі штрафного та остаточно поховав шанси української команди на перемогу. На 64-й ще й Глущенко залишив "помаранчево-чорних" у меншості, отримавши пряму червону картку після жорсткого фолу. Шахтар хоч і створив небезпеку у штрафному Барси, але забити бодай гол не зміг.

Тож, підопічні Бєліка залишаються на 3-му місці в турнірній таблиці. Попереду Порту (6) та Барса (12), яка гарантувала собі місце у плей-офф Юнацької ліги УЄФА. Антверпен без очок.

Додамо, що підопічні Маріно Пушіча зіграють проти Барселони вже сьогодні ввечері. Стартовий свисток у Гамбурзі пролунає о 19:45.