Прімера. 12-й тур

Осасуна – Жирона – 2:4

Голи: Будімір, 25, 55 – Мартін, 16, Довбик, 71, Циганков, 80, Гарсія, 90

Український форвард Жирони Артем Довбик вийшов у стартовому складі. Натомість наш вінгер Віктор Циганков розпочав гру в запасі.

Уже в дебюті поєдинку український нападник відзначився результативною дією. Довбик у штрафному памплонців асистував Івану Мартіну, який замкнув дальню стійку.

Втім, невдовзі Осасуна відновила паритет. Гассаніга впорався з ударом Гомеса, але найкращий голеадор господарів цього сезону Анте Будімір вдало зіграв на добиванні – 1:1.

По перерві Будімір оформив дубль. Мохіка навісив з флангу, а хорватський форвард головою переправив м'яч у ворота каталонців.

На 69-й хвилині на полі з'явився Циганков – Мічел випустив Віктора замість Яна Коуту. А вже за лічені хвилини Довбик відновив статус-кво, замкнувши головою передачу від Гутьєрреса.

Невдовзі українська феєрія продовжилася. Довбик скинув на Циганкова, Віктор спершу невдало вдарив по м'ячу, але вже за мить відправив його в сітку – 3:2. Тепер у активі Артема 6 голів і 4 асисти в Прімері українець посідає четверте місце у бомбардирських перегонах Ла Ліги. Циганков забив два голи в поточній кампанії чемпіонату Іспанії.

А на останній хвилині основного часу капітан каталонців Алейш Гарсія поставив переконливу крапку в цьому поєдинку – 4:2.

Наразі команда українців очолює Ла Лігу (31 заліковий бал). Однак в Реала (28 очок) на один матч менше.