"Блаугранас" підійшли до легендарного протистояння з "бланкос" не у найкращій кондиції. Напередодні каталонці втратили Френкі де Йонга через травму. А Роберт Лєвандовскі, який щойно повернувся з лазарету, розпочинав матч на лавці. Андрій Лунін також очікувано залишився у запасі.

Та це не завадило команді Хаві розпочати Ель Класіко зі швидкого гола. Вже на 6-й хвилині Гюндоган вивів господарів вперед, скориставшись провалом в обороні мадридців. Для німецького хавбека цей забитий м'яч став дебютним у футболці Барселони. Невдовзі Фермін Лопес струснув каркас воріт Кепи – лише після цього гості оговталися. Кілька гострих атак Реала зірвали Фермін і Торрес ціною жовтих карток.

На старті другого тайму каталонці змарнували кілька класних моментів. Спершу Мартінес головою пробив у поперечку, а за хвилину Кепа потягнув постріл Араухо. Зрештою, Хаві випустив на поле Лєвандовскі, аби покращити реалізацію – марно. Беллінгем у простому епізоді підібрав м'яч поблизу штрафного та гарматою пробив тер Штегена. Барса остаточно втратила ініціативу. Джуд скористався цим та у компенсований час оформив дубль, принісши Реалу перемогу.

Мадридці наздогнали Жирону на вершині Ла Ліги – в обох команд по 28 очок. Барселона йде на 3-й сходинці з 24 балами в активі.