Ліга чемпіонів, 3 тур групового етапу

Група Н

Барселона – Шахтар – 2:1

Голи: Торрес, 28, Лопес, 36 – Судаков, 62

Барселона підходила до матчу зі серйозними кадровими проблемами. 6 важливих гравців опинилися в лазареті, а Гаві відбував дискваліфікацію. Шахтар паралельно переживав зміни на тренерському містку. Після звільнення ван Леувена і камео Срни "гірники" запросили Маріно Пушіча з Фейєнорда. Самостійний тренерський досвід боснійця зводився до одного сезону у другому дивізіоні Нідерландів, а тут дебют в ЛЧ на полі Барси.

Шахтар розпочав аж занадто впевнено. Тривалий розіграш "гірників" біля своїх воріт призвів до обрізки Матвієнка і моменту у Ферміна Лопеса – врятував Різник. Барселона "подрімала" до середини тайму, щоб за 8 хвилин здобути комфортну перевагу.

На 28-й Гюндогану дали купу простору та часу, щоб елегантно закинути на Ферміна. Удар 20-річного хавбека прийняла хрестовина, проте Ферран Торрес ледь не розірвав сітку могутнім добиванням. Польові арбітри помилково зафіксували офсайд – повтор показав, що Азаров таки був ближче до воріт. Ферран присвятив гол бабусі, яка померла за кілька годин до матчу.

Незабаром оборона Шахтаря провалилась ще раз, а герої Барселони помінялись ролями. Ферран віддав Ферміну у вільну зону, і той блискуче пробив від стійки. Знову доводиться констатувати помилку Азарова, який ніяк не завадив Лопесу.

Каталонці також були не безгрішні на своїй половині, але Шахтарю катастрофічно бракувало того, хто візьме на себе фінальний удар. "Гірники" в другому матчі ЛЧ поспіль йшли на перерву за рахунку 0:2. У повторення антверпенського дива вірилося дуже важко...

Старт другої половини був для українців тяжким – Різник парирував удар Феліша, а дублю Феррана завадив лише мінімальний офсайд. Гол Шахтаря став певним шоком. Барселона вкотре залишила гектари простору на своїй половині, і підопічні Пушіча нарешті цим скористалися. Азаров реабілітувався хорошою передачею на Судакова, який скоротив відставання до мінімального.

Фермін хотів повернути Барсі спокій, завершуючи 2 атаки. У першій Шахтар врятувала стійка, в другій – ще один офсайд. Пушіч явно не знайшов протидії вбіганням молодого хавбека "кулес" з глибини.

Пішов хаотичний футбол з моментами біля обох воріт. Степаненко міг рятувати "гірників", але в акробатичному стрибку пробив неточно. Барселона запорола кілька контратак і небезпечних штрафних.

Фінальний свисток зафіксував перемогу каталонців, які з 9 очками впевнено очолюють групу. Дебют Пушіча в Шахтарі вийшов доволі оптимістичним. Попереду у обох команд Класичні на внутрішній арені, а повторна очна зустріч в ЛЧ запланована на 7 листопада.