Роспутько не повернувся в Україну після гри Шахтаря U-19 проти однолітків з Антверпена у Юнацькій лізі УЄФА. Футболіст здав багаж в аеропорту, але на борт літака не сів та вимкнув телефон.

Згодом Роспутько вигулькнув на болотах. А його батько видав зашкварну заяву, мовляв, у рф син почуватиметься безпечніше. Шахтар офіційно розірвав контракт зі зрадником.

Зараз на росії обговорюють, чи міг би Роспутько, який виступав за юнацькі команди України U-19 і U-18 виступати за їхню збірну. Тамтешні ЗМІ звернулися до фахівця зі спортивного права Валерія Федореєва, повідомляє Футбол 24.

"Наразі російське громадянство можна отримати у прискореному порядку, якщо футболіст підпадає під цю категорію. Критерії зміни футбольного громадянства такі, що гравець може поміняти збірну один раз до 21 року.

По-перше, якщо він виступав за збірну А (головну збірну країни), то виступати за іншу збірну вже не зможе. По-друге, якщо він виступав за молодіжну збірну України, за збірну нової країни (рф) він зможе грати лише тоді, коли на момент виступу за Україну він уже мав у тому числі й громадянство рф.

Якщо він не мав громадянства рф на момент виступу за українську молодіжку, то грати за збірну росії не зможе. В будь-якому випадку, заява про зміну футбольного громадянства подається до секретаріату ФІФА, остаточне рішення ухвалює Комітет зі статусу та трансферу гравців", – пояснив Федореєв.