Прімера. Десятий тур

Барселона – Атлетіко – 1:0

Гол: Гіу, 80

Господарі стартували потужно. Спершу з меж штрафного розряджав гармату Феліш, але поцілив у перекладину. За лічені хвилини воротам Сімона загрожував Фермін Лопес – голкіпер у напівшпагаті відбив м'яч.

Гості з Більбао відповіли небезпечним епізодом за участі Іньякі Вільямса – м'яч летів під поперечку, але Тер Штеген зумів потягнути цей удар. Згодом зірковий німець продемонстрував ефектний сейв після ближнього удару молодшого з братів Вільямс – Ніко.

"Блаугранас" до перерви завдали два удари у площину воріт (xG 0,30), Атлетік – три удари (xG 0,16). Однак відкрити рахунок в першому таймі так і не вдалося.

На старті другого тайму два суперсейви продемонстрував Унаї Сімон – спершу впорався з атакою Феліша. На добиванні зіграв Фермін Лопес, але і тут голкіпер басків зіграв надійно. Невдовзі вбивчий шанс змарнував Ламін Ямал, який вийшов на заміну. 16-річний талант "гранатово-синіх" не влучив ппо воротах з кількох метрів.

Врешті долю поєдинку вирішив 17-річний дебютант Барселони. На 79-й хвилині на полі з'явився Марк Гіу, а вже на 80-й він вирвався на рандеву з Сімоном після пасу від Феліша і виграв ближню битву з голкіпером – 1:0. Френкі де Йонг та Роберт Лєвандовскі стоячи аплодували з трибун фантастичному дебюту юного форварда.

1:0 – підопічні Хаві розташувалися на третьому щаблі Ла Ліги (24 очки). Атлетік посідає шосте місце (17 пунктів). Очолює турнірну таблицю Реал (25 залікових балів).

Нагадаємо, уже цієї середи, 25 жовтня Барселона прийме Шахтар у третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів.