АПЛ. Тур 9

Челсі – Арсенал – 2:2

Голи: Палмер, 15 (пен.), Мудрик, 48 – Райс, 77, Троссар, 84

Мудрик та Зінченко зійшлися між собою в українському дербі. Олександр вже на 11 хвилині отримав жовту картку за те, що збив Михайла. Натомість Мудрик заробив пенальті для Челсі. Вінгер головою замикав подачу з правого флангу, але м'яч влучив у руку Саліба. Палмер впевнено реалізував 11-метровий.

Після блідого початку Арсенал активізувався. Зокрема Райс мав дві нагоди відзначитися, але спочатку не вистачило точності, а потім опонент встиг заблокувати удар. Під завісу тайму Стерлінг втік від Зінченка – удар вийшов невдалим.

По перерві Олександра відправили на лаву запасних. Зінченко став одним із найгірших у складі "канонірів" за версією статистичного порталу Sofascore. Лише раз відібрав мʼяч, припустився серйозної помилки та мав чотири втрати. Натомість Мудрик забив шедевр на 48 хвилині. Українець прийняв мʼяч на лівому фланзі та з-за меж штрафного закинув за комірець голкіперу. Трибуни шаленіли після такого неймовірного удару.

Мудрика замінили на 66 хвилині. Вінгер за цей час виконав два навіси, віддав 67% точних передач (10 з 15), виграв дві дуелі, заробив на собі два фоли, записав у свій актив перехоплення та забив гол. Sofascore оцінила дії Михайла у 7,2 бала.

Голкіпер Челсі помилився та віддав мʼяч Райсу, який з дальньої відстані відправив мʼяч у порожні ворота. Невдовзі Троссар відновив паритет. Більше команди не забивали. Арсенал піднявся на друге місце та має у своєму активі 21 бал, а Челсі опинився на 9 сходинці з 12 балами.