АПЛ. Тур 9

Манчестер Сіті – Брайтон – 2:1

Голи: Альварес, 7, Холанд, 19 – Фаті, 73

Вилучення: Аканджі, 90+6

Борнмут – Вулверхемптон – 1:2

Голи: Соланке, 17 – Кунья, 47, Калайджіч, 87

Вилучення: Кук (Борнмут), 54

Брентфорд – Бернлі – 3:0

Голи: Вісса, 24, Мбемо, 62, Годдос, 87

Вилучення: Робертс (Бернлі), 78

Ноттінгем Форест – Лутон – 2:2

Голи: Вуд, 48, 76 – Огбене, 83, Адебайо, 90+2

Ньюкасл – Крістал Пелас – 4:0

Голи: Мерфі, 5, Гордон, 44, Лонгстафф, 45+1, Вілсон, 66

Манчестер Сіті приймав Брайтон. Підопічні Гвардіоли грали першим номером та у першому таймі двічі вразили ворота суперника. Спочатку Альварес відправив мʼяч під ліву девʼятку, а за кілька миттєвостей Холанд обіграв кількох опонентів та завершив все красивим ударом у сітку. А ось підопічні Де Дзербі свій момент так і не знайшли.

По перерві Гросс міг відіграти один мʼяч, але його підвела точність. Одна із контратак Брайтона таки завершилася голом. Аканджі намагався вибити мʼяч з власного штрафного, але подарував його Фаті, якому залишилося лише забити. У додатковий час Аканджі отримав другу жовту та покинув поле. Більше команди не забивали.

У паралельному матчі Борнмут поступився Вулверхемптону. У стартовому складі вийшов українець Ілля Забарний, який вже на 34 хвилині отримав жовту картку за фол проти суперника. Загалом він за поєдинок отримав оцінку 6,5. Забарний тричі виносив мʼяч та двічі його перехопив, заблокував удар та віддав 83% точних передач (30 з 36). Також у його пасиві шість втрат. Зазначимо, що Борнмут з 54 хвилини грав у меншості після вилучення Кука.

Натомість Ньюкасл ще у першому таймі забив три голи у ворота Крістал Пелас. Відзначилися Мерфі, Гордон та Лонгстафф. По перерві Вілсон отримав мʼяч у штрафному та вистрілив у лівий кут.

Брентфорд переміг Бернлі з рахунком 3:0. Українець Єгор Ярмолюк вийшов на поле лише на 76 хвилині, але результативними діями не відзначився. Це його дебют в АПЛ. А ось Ноттінгем Форест розписав бойову нічию з Лутоном – 2:2.

Турнірна таблиця АПЛ