Мерсисайдське дербі традиційно видалось багатим на картки. Ще до екватора першого тайму Ешлі Янґ та Джеймс Тарковскі назбирали по "гірчичнику". Перший на цьому не зупинився й заніс у пасив другу жовту, а з нею й вилучення. Так протистояння Ліверпуля й Евертона встановило антирекорд англійської Прем'єр-ліги за кількістю червоних карток – 23.

Серед моментів у першій половині запам'ятався хіба що заблокований постріл Діаса. Головними ж героями зустрічі стали оборонці Евертона, якщо не зважати на червону Янга. Серед них і Миколенко, якого ще після першої половини фани почали порівнювати з легендарним Пауло Мальдіні.

По перерві "іриски", нехай і в меншості, продовжили успішно відбивати навали "червоних". Перевага господарів у володінні м'ячем подекуди сягала 85%, хоча на моментах це не надто позначалося. На 71-й Діас таки знайшов лазівку в штрафному Миколенка і Ко та заробив пенальті, який реалізував Салах.

Віталій Миколенко пішов з поля на 88-й хвилині та отримав середню оцінку в команді від порталу SofaScore 6.8. Українець здійснив 2 виноси, 2 блоки, 3 перехоплення м'яча, 3 відбори та 1 успішний обіграш суперника. При цьому, крайній захисник сфолив лише раз, притримавши Салаха за футболку.

Невдовзі після заміни Миколенка "іриски" ледь не пропустили вдруге. Елліот з межі штрафного зарядив гармату під поперечку – ПІкфорд врятував. На останніх хвилинах компенсованого часу невгамовний Салах таки збільшив перевагу до двох м'ячів – це 7 гол єгиптянина в поточному сезоні АПЛ. У лідера бомбардирських перегонів Холанда 8 м'ячів у активі.

Ліверпуль наздогнав Тоттенхем і Арсенал на вершині турніної таблиці (у трьох команд по 20 балів). Евертон йде 16-м з 7 очками.