Захисник збірної Алжиру під час конфлікту Ізраїлю і Палестини опублікував у соцмережі відео, де закликають до "чорного дня для євреїв". Згодом Атал видалив пост та попросив пробачення. Гравця Ніцци звинувачують у виправданні тероризму і підбурюванні до насильства на ґрунті релігії, прокуратора почала розслідування.

"Після повернення зі збірної Алжиру, де він перебував із 9 жовтня, керівники клубу зустрілися і поговорили з Юсефом Аталем. Ми розуміємо, що гравець визнав свою помилку, швидко видаливши публікацію, і принісши письмові та публічні вибачення.

Однак, з огляду на характер опублікованого запису та його серйозність, клуб ухвалив рішення негайно застосувати до гравця попередні дисциплінарні санкції – аж до тих, що можуть бути ухвалені спортивними та судовими органами.

Клуб вирішив відсторонити Юсефа Атала до подальшого повідомлення. Ми б хотіли підкреслити, що репутація і єдність Ніцци – результат поведінки всіх співробітників клубу, які повинні відповідати цінностям, які ми відстоюємо. Нагадаємо, ми за те, щоб мир переважав над усіма іншими міркуваннями", – йдеться в заяві клубу.