28-річний хавбек Майнца опублікував сторіз на своїй сторінці в Instagram щодо ізраїльсько-палестинського конфлікту, в якій звинуватив Ізраїль у "геноциді" та "масових руйнуваннях".

У своїй публікації Анвар Ель-Газі використав вислів: "Від річки до моря Палестина буде вільною". Ізраїль вважає цю фразу проявом антисемітизмом. Тому Майнц вирішив припинити співпрацю з нідерландцем.

"Ель-Газі у своєму вже видаленому повідомленні зайняв неприйнятну для клубу позицію щодо конфлікту на Близькому Сході. Перед розірванням контракту керівництво клубу довго спілкувалося з гравцем.

Майнц розуміє, що люди можуть мати різні думки щодо конфлікту на Близькому Сході, який триває роками. Проте клуб чітко дистанціюється від повідомлення Ель-Газі, яке не відповідає нашим", – йдеться в офіційній заяві Майнца.

Додамо, Анвар Ель-Газі приєднався до німецького клубу у вересні в статусі вільного агента та встиг відіграти 3 матчі в Бундеслізі, відзначившись 1 асистом. Він також відомий виступами за Аякс, Лілль, Астон Віллу, Евертон, ПСВ.