Влітку цього року футболіст покинув Реал та став вільним агентом. 32-річний Азар отримував пропозиції з різних клубів, однак вирішив не продовжувати професійну кар'єру. Сьогодні, 10 жовтня, бельгійський півзахисник повідомив своє рішення.

"Ви повинні прислухатися до себе і вчасно сказати "стоп". Після 16 років і понад 700 зіграних матчів я вирішив завершити кар'єру професійного футболіста. Я зміг реалізувати свою мрію, я грав і отримував задоволення на багатьох полях по всьому світу. Протягом моєї кар'єри мені пощастило зустріти чудових менеджерів, тренерів та партнерів по команді – дякую всім за ці чудові часи, буду сумувати за вами всіма.

Я також хочу подякувати клубам, за які я грав: Лілль, Челсі та Реал Мадрид, а також Федерації футболу Бельгії за виклики до національної команди. Особлива подяка моїй родині, друзям, радникам і людям, які були поруч зі мною в хороші часи й в погані.

Нарешті, величезне спасибі вам, моїм шанувальникам, які слідували за мною всі ці роки, і за вашу підтримку всюди, де б я не виступав. Зараз настав час насолодитися моїми близькими та новими враженнями. Незабаром побачимося поза полем, друзі", – наводить слова Азара Madrid Zone.

Нагадаємо, протягом кар'єри Еден зіграв 623 матчі, в яких забив 167 голів та віддав 157 асистів. Він вигравав чемпіонство у Франції у складі Лілля. З Челсі двічі був чемпіоном АПЛ та двічі перемагав в Лізі Європи. Разом з Реалом Азар здобував Лігу чемпіонів та двічі ставав чемпіоном Ла Ліги.