Ліга чемпіонів. Груповий етап. Другий тур

Ланс – Арсенал – 2:1

Голи: Томассон, 25, Ваі, 69 – Жезус, 14

Копенгаген – Баварія – 1:2

Голи: Лерагер, 56 – Мусіала, 67, Тель, 83

Манчестер Юнайтед – Галатасарай – 2:3

Голи: Хьойлунд, 17, 67 – Заха, 23, Актюркоглу, 71, Ікарді,81

Нереалізований пенальті: Ікарді, 78 (Галатасарай)

ПСВ – Севілья – 2:2

Голи: Де Йонг, 86, Тезе, 90+5 – Гудель, 67, Ен Несірі, 87

Арсенал сенсаційно поступився Лансу. Олександр Зінченко на єврокубкову дуель вийшов у стартовому складі "канонірів". Його команда повела в рахунку вже у дебюті поєдинку. Обрізкою Томассона скористався Сака, який віддав м'яч на хід Жезусу, а Габріел холоднокровно виграв ближній бій з Самбою.

Однак ще до перерви Ланс зумів відновити статус-кво. Томассон зумів реабілітуватися за "привезений" на старті матчу гол. Ваі у центрі штрафного майданчика лондонців прийняв м'яч грудьми, відпасував на Томассона, який розстріляв ворота Раї – 1:1.

У другому таймі справи підопічних Артети пішли ще гірше. Франковскі прорвався флангом і прострелив з-під Зінченка у центр карної зони Арсенала на Ваі, а той вивів Ланс вперед. Невдовзі Зінченка замінив на полі Вайт. "Каноніри" так і не змогли врятуватися від поразки.

У паралельному матчі Баварія здолала Копенгаген. Перший тайм минув без голів, а от на старті другого данська команда ошелешила мюнхенців. Лерагер з відскоком від газону загнав м'яч у ворота Баварії. Перевагу Копенгагена знівелював Мусіала. А Тель вивів "пивоварів" вперед.

У ще одному матчі групи А Манчестер Юнайтед поступився Галатасараю. Рахунок відкрили манкуніаці: їхній скандинавський новачок Хьойлунд ростріляв ворота турків буквально впритул, асист у свій актив записав Рашфорд. Однак стамбульцям дуже швидко вдалося відновити рівновагу завдяки голу Захи. У другому таймі Хьойлунд оформив дубль, а Галатасарай відовів голом Актюркоглу – 2:2.

На 77-й хвилині МЮ залишився у меншості – Каземіро вхопив другого "гірчичника" і "привіз" пенальті. Вирок арбітра взявся виконувати Ікарді, однак не зміг реалізувати 11-метровий. Втім, вже за лічені хвилини Мауро реабілітувався і вирвав для турецького гранда перемогу – 3:2.

Севілья на виїзді поділила очки з ПСВ. Підопічні Менділібара могли відривати рахунок на старті другого тайму – забив Педроса. Однак після перегляду VAR арбітр зафіксував офсайд і скасував взяття воріт. Севілью таки вивів вперед Неманья Гудель. Згодом Люк де Йонг урівняв шанси команд, а Ен Несірі повернув нервіонцям статус фаворитів матчу. Але ненадовго.Тезе врятував ПСВ від поразки.