Ліга конференцій, 1 тур групового етапу

Група В

Зоря – Гент – 1:1

Голи: Герреро, 70 – Кейперс, 67

Маккабі Т-А – Брейдаблік – 3:2

Голи: Мекон, 11, Захаві, 25, Бітон, 32 – К. Ольсен, 44, 55

Зоря разом з Шахтарем залишилися єдиними представниками України у єврокубках. "Гірники" розпочали групу ЛЧ з поразки Порту, а луганці в польському Любліні приймали Гент.

Перший тайм можна було приймати замість снодійного. Зоря за 45 хвилини завдала одного єдиного удару. Антюх у відчаї пробив здалеку, а добивання Герреро бісіклетою було неточним і з офсайду. Гент також не міг похизуватися видатною атакою. Турбаєвський здійснив один сейв, коли довелося тягнутися за щільним пострілом Брауна.

Друга половина вийшла значно жвавішою. На 55-й хвилині Гент мав супершанс – Турбаєвський парирував удар Кейперса, а Геркенс примудрився з кількох метрів схибити. Зоря відповіла виходом Герреро на рандеву з кіпером – неточно.

В середині тайму Турбаєвський таки капітулював. Зоря панічно відбивалася на лівому фланзі, допоки Кейперс не замкнув простріл Хюльсагера. На щастя, підопічні Кривенцова швидко оговталися. Минуло 3 хвилини, і Кирюханцев знайшов вільного Герреро – цього разу панамець не пробачив.

Надалі Зоря відійшла на свою половину, обороняючи нічию. Луганцям допомогла стійка, яка прийняла на себе удар Кейперса.

У другому матчі групи Маккабі Тель-Авів втримав перемогу над Брейдабліком. Перші півгодини здавалися для ізраїльтян легкою прогулянкою – 3 голи. Втім, горді ісландці не опустили рук. Найбільше працював для камбеку 33-річний нападник Клемінт Ольсен, в активі якого дубль. Маккабі все ж зумів заспокоїтися, довести справу до перемоги і очолити групу.