"Мудрик – чудовий гравець, у нього великий талант. Він покаже свої здібності, свій талант протягом цих 8-ми років у Челсі. Він підписав контракт із Челсі на 8 років, а не на 3 чи 6 місяців. Челсі знає, якого гравця вони купили. Для мене було честю працювати з Мудриком. У Шахтарі він був зіркою. Він продемонстрував ідеальну гру в Лізі чемпіонів.

Час дасть відповідь, коли він досягне такого ж рівня в Челсі, коли буде конкурувати як один із найкращих гравців Англії. Але в Шахтарі це теж був тривалий процес. Михайло – чудова людина, він великий професіонал. Він працює більше за інших, займається перед тренуванням, після тренування залишається і тренується ще більше. Він тренується майже 24 години на добу. Це той тип гравця, який хоче бути найкращим у Європі.

Він їсть 5 разів на день, спить, коли йому потрібно, в середньому 8 або 9 годин, і тренується більше, ніж інші гравці, тому лише час змусить його виглядати природним чином.

Коли я почав із ним працювати, Шахтар був новою командою без бразильських гравців, яких ми втратили через війну. Тому бразильцем у команді був Мудрик, я трансформував його, щоб він робив різницю в матчах. На початку це було складно, він був дуже нетерплячим. Опускався в глибину і торкався м'яча 10-12 разів. Він думав, що грав добре, але це не було добре для команди. Потім я сказав йому: "Михайле, будь ласка, просто залишайся там. Команда буде грати на тебе, а ти просто скористайся своїми перевагами над суперником". Коли Мудрик стоїть перед воротами, то є найкращим у Європі.

З часом Мудрик зрозумів команду, як за неї грати. Це був один із моментів, коли він зрозумів нашу гру та змужнів. Через 6 місяців після мого приходу в Шахтар ми отримали пропозицію продати Мудрика за 22 мільйони євро. Це були Байєр і Брентфорд. Але президент клубу відмовився. Це було під час війни. За 6 місяців пропозиція виросла з 22 мільйонів до 100.

Ми допомогли йому розвиватися. Мудрик заслужив цей перехід у Челсі. Але, як і багатьом футболістам, йому потрібен час, щоб створити власну модель гри з новою командою, зі стабільністю, з тренером, якого не треба часто змінювати. У Челсі завжди змінюють тренера, коли немає результату. Чому ви змінюєте тренера?

Для того, щоб досягти успіху, потрібна стабільність. Мікель Артета в Арсеналі – яскравий приклад цього. У перші 6 місяців справи в нього були не дуже добре, але керівництво клубу проявило терпіння. Тому, Челсі, підтримуйте свого тренера, і побачите, як Мудрик продемонструє свою якість.

Зі мною Мудрик зіграв 6 матчів у Лізі чемпіонів. За межами цього турніру він всі матчі грав так, ніби це ЛЧ. Ви повинні мати імпульс і безперервність, і вони були у нього. Тому я знаю, що в Челсі він зробить усе, що зможе", – наводить слова Йовічевіча 365scores.com.

Нагадаємо, хорватський спеціаліст очолив Шахтар влітку 2022 року та зумів виграти чемпіонат України. Однак після сезону керівництво "гірників" повідомило про зміну головного тренера, на місце Йовічевіча прийшов Патрік ван Леувен. Хорват поїхав працювати у Саудівську Аравію, де очолив Аль-Раед.