АПЛ. П'ятий тур

Евертон – Арсенал – 0:1

Гол: Троссар, 69

Зінченко і Миколенко українське дербі в АПЛ розпочали у стартових складах своїх команд. Арсенал міг виходити вперед на 20-й хвилині. Нкетія прошив оборону "ірисок" пасом на Мартінеллі, бразильський форвард увірвався в штрафний майданчик суперника і поклав м'яч у дальній кут. Втім, "каноніри" раділи завчасно. Після перегляду VAR рефері скасував взяття воріт – Нкетія перебував у офсайді.

У першому таймі підопічні Мікеля Артети награли на 0, 18 очікуваних голів, у Евертона показник xG був ще нижчим – 0, 09. На перерву команди пішли, так і не відкривши рахунок.

У дебюті другого тайму небезпечний момент створили лондонці. Букайо віддав на Едерсона, той увійшов в карну зону "ірисок" і спробував розстріляти ворота Пікфорда, але той парирував удар.

Невдовзі Зінченко зробив розкішне закидання у штрафну на Троссара, однак Евертон врятував Миколенко. На 69-й хвилині Арсенал нарешті вийшов вперед. Український "канонір" отримав м'яч біля дуги штрафного, зіграв на Вієйру, той – на Едегора. Скандинав підключив Сака, він викотив м'яч під удар Троссару – 1:0.

За кілька хвилин лондонці могли подвоювати перевагу, але Миколенко героїчно заблокував удар Вієйри. Зінченка замінив на 80-й хвилині Томіясу, Миколенко відіграв за "ірисок" весь поєдинок.

1:0 – після цієї перемоги підопічні Артети піднялися на четверту сходинку АПЛ (13 очок). Евертон – на невтішній 18-й позиції (1 пункт).