Напередодні матчу з Бразилією у відборі до ЧС-2026 десять перуанських шаманів спробували зупинити нападника "селесао", наклавши на нього прокляття. Про це повідомляє El Diario.

Ритуал провели прямо біля стадіону, де проходив матч. Там спорудили традиційний вівтар з амулетами, мечами, прапорами та фотографіями гравців обох команд. Для Неймара підготували ганчір'яну ляльку, її ліву ногу прив'язали до фото футболіста, а праву – до залізного меча.

"Ми нейтралізували Неймара, зв'язавши йому ноги. Ми зв'язали його так, щоб у нього не було сил, щоб він не міг бігати й добре зіграти. Ми провели спеціальний ритуал, щоб його розум затуманився", – пояснив ритуал один з шаманів на ім'я Фелікс Рондан.

Іншим гравцям "селесао" також перепало на магічні горіхи. Шамани поклали на фото Рішарлісона, Каземіро та наставника Фернандо Дініса колючки та морські мушлі. Тоді як своїх футболістів вони зарядили енергією.

Однак прокляття не спрацювало. Бразилія мінімально переграла Перу в гостьовому матчі (1:0), а Неймар відзначився асистом.